jom beli aksesori kucing di kedai kami :D .Dari bath tub, laser, terowong hinggalah ke baju dan topi kucing, semuanya pasti membuatkan meow anda tersenyum puas! ^_^ . search facebook ------> Ieyma Cat Accessories

Khamis, 13 Jun 2013

Sabun Papaya: Rahsia Kulit Muka Semulajadi


Salam.. harini adalah entry terakhir imah sebelum memulakan hidup baru sebagai seorang pelajar senior semester prtama di cfs iium start isnin depan(yeyy!! >.<)  .....hehe(korang doakan imah dpt buat yg trbaik ye utk sem ni..nk aim A untuk smua subjek..amin!! ). Sesiape yg ade follow imah tu, n then imah x follow dye balik, tunggu je imah on9 bile free nanti yer.  huu..xnk crite panjang. just nk share pengalaman dan testimoni sndiri tentang sabun papaya yg baru je imah beli mggu lepas.

Byk review yg mengatakan bahawa sabun papaya ni x sesuai untuk kulit muka. Antaranyer:
     
-Sabun ni ade hydroquinone la!
-Kulit jadi gatal dan merah! 
 -Kulit rase tegang semacam jewh!
 -Semakin pakai, semakin bertambah jerawat! huhu.....


Sebenarnye kan... review di atas tu adalah daripada penggune yg x membeli sabun papaya yg original..yg jual tepi2 jalan tu je. Sebab tulah jadi mcm tu.. (uhukk >,<) . meh imah nk tunjuk gmbar sebenar sabun papaya original. Ni sabun papaya RDL yg asli n ori. kalo nk tau dye ori atau tidak, pastikan ade cop tnda RDL kat atas sabun tuh. N then, try test lg. kalo korang pakai lebih 2 atau 3 hari, sabun ni akn mengembang and ade bentuk jeli2 sikit kat bekas letak sabun korang tuh. Kalau x mengembang n xde jeli, memang sah tu sabun papaya tiruan! >,< 










Haa.. itu part nk tau yg ori atau tidak. skarang imah nk masuk part yg best tentang sabun neh..hehe. imah sendiri testimoni dye tau! heee. Lepas pakai sabun ni for the first time, kulit muke imah rase sakit sgt..merah2. Uolls jgn takut lak nk cube pakai sabun ni bile imah ckp camtu. sebabnye..kulit rase mcmtu untuk hilangkan jerawat yg brtempek kat muke ni..hu3. n then, pas 4 hari pakai, jerawat imah semakin kurang. minyak pon dah malu2 nk kluar kat kulit muke imah ni ha..heheh. Bukan ape, uolls nk tau, spanjang dah 19 tahun imah brnafas kat atas muka bumi nih, xde satu pncuci muke pon sesuai ngan imah. Byk dah imah try, Safi Balqis la, Pond la, Nivea la, smua x jadi..kulit muke imah tetap kusam je. Tu sebab smua pncuci muka tu ade bahan berasaskan minyak taw.  Tp, lepas pkai sabun papaya nih, kulit muka imah da jadi smakin okay...hehe. N lg satu, sabun ni jimat. satu ketul tu leh kerat jadi 6 bahagian( berbaloi kan! ^_^) .heee. Ok, itu sajelah yg dpt imah kongsi utk arini. ape2 hal nk tnye, singgahlah kotak komen kat bwh ye. chow!!! (=^.^=)___v




Update: Maaf ya semua. Entry ni dah outdated. Lupa nak bagitau sebenarnya imah dah x pakai sabun papaya ni. Imah dpt effect kat kulit muka imah, jadi mengelupas pulak bila pakai sabun papaya ni lama-lama. So, imah da dapat solutions yg terbaik utk kulit muka imah n produk yg imah pakai sekarang ni adalah produk final skincare imah. Seriously no mengelupas, no pedih-pedih merah muka n istimewanya this produk, ia bukan shj melembutkan kulit muka, malah MERAWAT tanpa mengelupas. Parut-parut jerawat pun semakin pudar. Nak tau apakah produk tu?? Klik di SINI !!!

25 ulasan:

Kak Leeya berkata...

Salam Imah, berminat utk jadi ahli Shaklee? Jom lawat blog akk. Blh jana pendapatan sampingan..

Myss Ammi berkata...

@Kak Leeya camne tu? hu3

PeRdU cINta berkata...

Assalammualaikum adik..akak selesai follow kamu ye..sabun papaya ni la dulu akak guna zaman sekolah dik..mmg betul la sbb jimat..boleh kerat-kerat..erm akak ada dgr juga kawan kawan bercerita tak elok pakai..bahaya untuk kulit muka..tapi alhamdulillah akak pakai ok..

Myss Ammi berkata...

@PeRdU cINta walaikumsalam.hee thanks :) yup. btul tu kak. kadang2 ikut jenis muke gak. kadang2 dyorang ni pakai yg x ori punye..sbb tu jd mcm tu..hu3 :3

Giorgio Izas berkata...

Mcm pernah ku lihat sabun ni, tp di mana ya?...
Ooo.. Adik Giorgio prnah gune sabun ni... Msti best kn?
Giorgio xprnah plak cube2 gune... (^_^)

Myss Ammi berkata...

@Giorgio Izas try lah gune giorgio. abg imah dah gune . kulit muke dye licin, xde minyak..hehe. tp agak jarang org lelaki pkai sabun ni..

Mizz Aiza berkata...

pernah juga akak guna masa study dulu.. memang murah dan jimat.. kulit memang jadi semakin licin berseri.. tapi kesanjangka panjang kulit muka akak tiba-tiba jadi kusam dan akhirnya sensitif.. lepas tu terus berhenti guna.. sekarang akak guna safi rania gold, alhamdulillah ok lagi setakat ni..

Myss Ammi berkata...

@Mizz Aiza ouh.. sabun papaya ni mmg dye ikut jenis muka.. bukan semua org sesuai pakai..hu3

muhamad Nazri berkata...

salam...oh,,yg ori harganya biasa sekitar berapa?

Myss Ammi berkata...

@muhamad Nazri aritu imah beli 1 bungkus ade 3 kotak sabun. 1 bungkus tu lbih kurang rm 9 . kalau 1 kotak maybe dlm rm 3...

muhamad Nazri berkata...

@Myss Ammi
ohh,,kalau begitu naz beli yg ori la aritu...huhuhu..takut jugak sebenarnya

Myss Ammi berkata...

@muhamad Nazri hehe..Alhamdulillah kalau yg ori >.<

itu saya ! berkata...

assalam sis..nk tnya..nk beli di mana di kedah eh?risau kalau saya beli yg tiruan..adeii..pls eh.. :)

itu saya ! berkata...

assalam sis..nk tanya..biasanya nk beli sabun ni kat mana eh?saya duduk di kedah..risau kalau beli yg tiruan pulak..saya xnk caye sgt penjual2 yg lain..huhu..pls eh :)

Myss Ammi berkata...

@itu saya ! wasalam. kat kedah xtau la pulak. baik sis beli kat mydin, yg tu ori. kalo beli kat tepi2 jalan, yg tu kena cek dulu..takut2 tiruan. sis jgn risau, yg tiruan ni x byk. cuma kena pndai hati2 memilih. :)

dilaella Ella berkata...

pernah guna sabun papaya ni waktu sekolah dulu ,kulit muka jadi cantik dan kemerah-merahan..:)

Myss Ammi berkata...

@dilaella Ella yup. tau xpe >.<

Tanpa Nama berkata...

Nak Try Cuba lah..saya pernah cuba "garnier men 6 in 1","ponds","skinz uv white","sabun manggir sariayu",semua tak kena dengan muka saya,agak2 sabun papaya ne boleh untuk muka saya tak..

Tanpa Nama berkata...

@Myss Ammi

Tanpa Nama berkata...

Salam sis, sis beli sabun ni kat mana ye ?

zue holdin berkata...

Org kate sabun ni x halal.btul ke?

Tanpa Nama berkata...

Pakai sabun ni kulit jadi mengelupas tak?

Tanpa Nama berkata...

Pakai sabun ni kulit jadi mengelupas tak?

Tanpa Nama berkata...

saya pun ada beli . tapi harganya hanya 3.50 kt kdai runcit . tetap ada cop RDL juga . mcm mana tu ye ? ori atau tak ?

Tanpa Nama berkata...

Sabun ni ok tak kalau pakai? Jerawat naik x? Takut jerawat nail Je....