jom beli aksesori kucing di kedai kami :D .Dari bath tub, laser, terowong hinggalah ke baju dan topi kucing, semuanya pasti membuatkan meow anda tersenyum puas! ^_^ . search facebook ------> Ieyma Cat Accessories

Rabu, 16 Januari 2013

Cara Download Game PC Guna 'Crack'


Ramai antara adik-adik yang suke main pc games kan? tutorial kali ini ialah tutorial betul-betul step-by-step tentang nak gune crack especially game yg cetak rompak tu...ngeh3. jgn risau , imah akn bagi tutorial yg btul-btul terperinci..! insyaAllah adik2 akan paham! (kalau x paham lagi , tnye je imah kat ruangan komen ye... ^_^


(AMARAN!!! TUTORIAL NI AGAK PANJANG..KALAU SANGGUP, TERUSKAN ( DEMI PC GAMES TERSAYANG...HEHEH) , KALAU X SANGGUP , SKIP PAGE INI :P )

Step2nye......

1. Mula2 msukkan PC Games dlm diskdrive laptop. Dye akan muncul autoplay kat screen kan?. Pastu, trus je klik 'Open folder to view files' , jgn tekan hok lain dah.



2. Then , My Computer akn pop out and then tertera la 'Files Currently on the Disc' . Kat list tu ade senarai game yg kite nk install (untuk tuto ni, imah nk install Zoo Tycoon 2 Marine Mania) . Pastu, klik je kat file games tu spt yg imah tnjuk gune ank panah merah tu)



3. Lepas da klik tu, dye akn muncul macam dlm gmba bwh ni.....






4. Scroll down ke bwh sampai jumpe:
    
     Column untuk Name : Setup
     Column untuk Type : Application

Bile da jmpe, klik je trus Setup tu...





5. Then , akn kluarlah InstallShield Wizard untuk game tu. ha... kat sini imah nk tekankan sgt2... jgn lupe 'untick' ape2 yg mnunjukkan dye akn run game tu pas install.. sebabnye nanti x jadilah 'crack' kite...huhu





6. Selepas game tadi tu dah di install spenuhnye, pergi smula kat tmpat anda tekan Setup tadi . N then, klik 'Crack' .






7. Lepas tu, right click file yg ade dlm Crack tu, n then tekan   Copy.





8. Lepas tu , pergi ke 'Start Menu' n then klik My Computer. (bermakna anda skarang tgh ade dua My Computer di skrin laptop anda). Then, tekan 'Local Disk (C:)' .






9.  Bawah Local Disk (C:) , tekan Programme Files (X86).


10. Bawah Programme Files (x86), tekan Microsoft Games.



11. Bawah Microsoft Games, tekan Zoo Tycoon 2.



12. Bila dah tekan Zoo Tycoon, paste trus ke dalam fail game trsebut.


13. Siap dah paste, klik je ikon game zt yg ade type Application . Dengan mengklik button tu , anda akn trus dpt enjoy game yg anda mahu main.



               SELAMAT MENCUBA!!!! ^____^

5 ulasan:

S.K.A berkata...

nice tutorial..bgus utk org yg berjinak2 dgn game pc :)

Myss Ammi berkata...

haha. tutorial simple2 je. insyaAllah:)

Muhammad Arshad berkata...

salam sis.

Muhammad Arshad berkata...

salam sis.

Tanpa Nama berkata...

saya punya xde
crack ponn