jom beli aksesori kucing di kedai kami :D .Dari bath tub, laser, terowong hinggalah ke baju dan topi kucing, semuanya pasti membuatkan meow anda tersenyum puas! ^_^ . search facebook ------> Ieyma Cat Accessories

Rabu, 16 Januari 2013

Cara Membuat Aiskrim Goreng

Simple and yet satisfying....

Hari ni imah nk share cara paling mudah untuk buat homemade aiskrim goreng ^_^ .

Bahan-bahannya:-

- Aiskrim ( semestinyalah. dh nama pun aiskrim goreng...hehe) , ikut ske ati nk perisa ape..

-2 keping roti

-cawan

ha...okey. da ckup da bahan...kite pegi step by step cara nk buat  plak...

Cara-caranya:-

1. Letakkan seberapa banyak skop aiskrim yang anda suke atas roti tu.




2. Letakkan sekeping roti lagi atas aiskrim tu supaya jadi dalam gambar di bawah...






3. Lepastu, tekan kuat2 roti tu dengan cawan. Buang sisa roti yang ade kat tepi2 cawan tu.





4. Sekarang dye da jadi bulat kan? ha... lepas tu simpan terus dalam peti sejuk semalaman untuk bagi dye beku. Esoknya, anda bolehlah goreng aiskrim goreng anda. Jangan gunakan banyak minyak tau .Pastikan goreng dalam minyak yang betul2 panas.  Goreng pun jangan lama2. tunggu dye kuning sikit tu okay lah :)



5. Haa... skarang da siap pun aiskrim goreng anda. Ready to eat! ^_^





6. Anda boleh jgak hias aiskrim goreng anda mcm dlm gmbr di bwh ni....





Haa.. nmpak cam sedap kan?? Slamat mencuba!!! ^___^

6 ulasan:

Nurul Suryana berkata...

wow..mcm tu..hahah..xpenah plak tpikir nk gugel...hehehe..sedap2..

Myss Ammi berkata...

hehe. sue cube lah try buat..memang sedap:)

mirza syazwina berkata...

macam tu rupanya,boleh try nanti ni>__<

Myss Ammi berkata...

@mirza syazwina yup. senang je kan. hee :)

dilaella Ella berkata...

wah nampak sedap,belum pernah try lagi buat aiskrim goreng ni :)

Myss Ammi berkata...

@dilaella Ella try lah buat. best >.<