jom beli aksesori kucing di kedai kami :D .Dari bath tub, laser, terowong hinggalah ke baju dan topi kucing, semuanya pasti membuatkan meow anda tersenyum puas! ^_^ . search facebook ------> Ieyma Cat Accessories

Sabtu, 24 Ogos 2013

Garfield: Secomel Namamu (=^.^=)_____V

Assalamualaikum!
Haa.. tibalah masa utk imah berceloteh lagi. Maklumla, baru je lepas habis mid sem exam hari ni.. paper Physics 2 pukul 9 pagi tadi. Alhamdulillah.. berkat usaha dan doa, imah berjaya jwb dgn tenang tadi.harap termakbul la wishlist kat sidebar tu yer..hehe. InsyaAllah lepas ni pemeriksa kertas aka Lecturer imah dpt bg markah byk2 kat imah dan kwn2 imah. amin!!! Ehem..sbelum bermula, imah pasti mesti korang ingat post imah kali ni adalah tentang karakter kartun Garfield dlm TV tu kan? hehe.. betul x? hehe. anggukla..(ha..tengah angguk la tu kan?? hehe :P)






Salah sama sekali!! Haha :P

Sebenarnye imah nak cerita tentang kucing baru imah yg baru je imah adopt dari tok husben imah waktu kami gi beraya kat kelantan hari tu. Mula2 x sangka jugak kenapa kucing secomel ni xde tuan. Last2, imah amik keputusan utk bawak kucing ni dan bela dia kat KL. Nk tengok x rupa kucing baru imah tu?? jengjengjeng~. Ni haaa



Comel x?? hehe. Imah bagi nama dye Garfield, sebab rupa dye sebijik cam Garfield,, warna oren.. cuma xleh bercakap aje..cute kan..

Erm, sbelum kami smpai KL, sbenarnye kami singgah Kuantan dulu, (tmpat tnggal imah) sebelum bertolak nk balik ke UIA selepas raye aritu. Nk dijadikan cerita, mak imah pun sbenarnye penggemar kucing (habis anak-beranak suka kucing..hehe :P) . Jadi, imah pon bawakla Garfield ni jumpe mak Imah..nk wat surprise la kononnye..hehe. Pagi esoknye sbelum bertolak ke KL, tibe2 mak imah ckp something kat imah yg berbunyi camni : "Imah, mama rasa imah x perlu la bawak Garfield tu balik umah kat KL..bahaya". Hurm..time tu imah dah syak dh..mesti mak imah nk wat alasan utk imah tnggalkan Garfield kat dye...hehe. Antara reasons yg mak imah bagi adalah:


kat KL tu bahaya, possibility besar utk Garfield dicuri adalah tinggi
Betul jugak kata mak imah tu..skarang kat Mudah.my da byk kucing mcm Garfield dijual..ade yg smpai mencecah ratusan ringgit :O



    Nanti kat rumah imah tu susah nk cari kucing betina, kesian Garfield xde teman nanti..

Hurm..yg ni pon betul jugak. rumah imah kat tgh2 bandar KL, mana nk cari kucing betina yg ok utk mating ngn Garfield..

dan bermacam lagi reasons yg mak imah bagi membuatkan imah x smpai ati utk bawak Garfield ke KL. Akhirnye, imah mengalah. Garfield stay kat Kuantan.. (sobsobsob :'((( )

Xpe.. yg penting Garfield selamat duduk ngan mak Imah. N lg satu, insyaAllah ijazah nanti, imah akan sambung belajar kat kampus UIA yg terletak dekat dgn Indera Mahkota, Kuantan. Nanti time ni leh main ngan Garfield puas2!! Yeeehaaaaa :D. Ok.. ni saja lah yg imah dpt kongsi ngan korang semua. jumpe di entry yg lain :D. Sebelum mengakhiri, imah nk tunjuk satu hadis sahih mengenai kucing. Renung2 kan, dan selamat beramal :)


        It is recorded in Saheh Muslim: “One woman was tormented for this very sin that she kept a cat in bonds and during this hostage, she neither gave her food and drink nor freed her”. 



4 ulasan:

mujahidah maisarah berkata...

all the best exam physic

Myss Ammi berkata...

@mujahidah maisarah insyaAllah :)

bakal jenazah berkata...

saya ada kucing. Cute. Tapi anak kucing saya mati. Sekarang ada se-ekor ja. ;) *btw,cute kucing akak.

Myss Ammi berkata...

@bakal jenazah hehe bersabar ye. mungkin Allah nk bagi awk kucing baru :). Thanks, Garfield mmg chomell :3